Våra resor

Biståndsresa 30.e april

Children's Home besöker Human Compassion, Home for Hope och MCTF. Barnen är förväntansfulla och vi längtar så mycket efter att träffa alla fadderbarn och de familjer som får stöd genom era gåvor och fadderskap.

 

  • Följ oss under resan på sociala medier
  • Facebook och Instagram @childrenshome.sverige

 

Sidorna uppdateras då vi får tag i internet.

Mars 2018

Vi besöker Human Compassion. På hemmet bor barn som bland annat har HIV/Aids och därför är bortlämnade. Det finns ett stigma kring denna sjukdom som gör att familjer har svårt att ta hand om sina barn. Flertalet barn är också föräldralösa.

Human Compassion arbetar med information om hur man kan leva med HIV och hur man skyddar sig för smittan.

Vi delade ut kläder, leksaker, skolmaterial och pengar till matinköp och träffade alla fina barn. Till Human Compassion behöver vi fler faddrar.

 

Mars 2018

Children's Home besöker Home for Hope i Gomoa Tarkwa. Vi delar ut kläder, leksaker, skolmaterial, hugienartiklar, plåster, bandage och frtidisaktiviteter.

Att få träffa alla barn igen är så fantastiskt.

Under resan höll vi även en minnesstund för Andrews Botchwey 9 år som avled i en olycka några veckor tidigare. Lilla fina Andrews fattas oss.

Mars 2018

Kläder skänkta från Sverige och Norge delades ut under resan. Känner du igen något?

Mars 2018

Varje barn under våra resor får varsin leksak och minst ett klädesplagg. Det är väldigt uppskattat och tacksamheten är jättestor till alla er som skänkt saker!

2018 4:e mars

Årets Biståndresa går av stapeln den 4:e mars

Vill du skicka med något till ditt fadderbarn eller till alla barnen på något av hemmen - posta i max A4 storlek till Children's Home senast 25:e februari. Märk presenten med namn.

Barnen brukar uppskatta:

Bilder på din familj eller hus, engelska barnböcker, fotboll, små kramdjur eller dockor, små bilar, pennor, målarblock, underkläder, lakan. Begagnat och rentvättat går jättebra!

 

2017

Hjälppaket med leksaker och kläder

Insamlade saker och kläder packas med på resan och Children's Home delar ut dem till barnen på plats i Ghana.

Det är mycket uppskattat av barnen och personalen på båda hemmen och på Informationscentret.

 

2017

Möten med lokabefolkningen.

Informationscentret som Children's Home förmedlar medel till, tar emot marginaliserade människor och utbildar dem genom enkla seminarier.

Kön till seminarierna är lång

2017

Första besöket som Children's Home gör till det nya hemmet Human Compassion.

På hemmet bor barn som har HIV eller barn till föräldrar som avlidit i sjukdomen. Barnen får gratis behandlig i Ghana. Följdsjukdomar, resor till behandling, mat och övrig omtanke får man lösa själv.

 

2016

Hjälpsändning med rullstolar

Några familjer i byn Gomoa Tarkwa blir hjälpta med rullstolar. Men behovet är stort och infpormationscentret MCTF som startat i byn samlar in uppgifter om hur många som behöver hjälp.

Listan blir lång.

2016

Children's Home delar ut uppskattad skruvdragare till föreståndaren på Home for Hope.

2016

Besök till områden som lever i extrem fattigdom. Vi möter familjer med blinda, halta, leprasjuka och malariadrabbade.

Mat saknas oftast och varje dag är en hård kamp...

2015

Children's Home överlämnar skylt till den nya byggnaden som bland annat Sundsvall Vängåvans Rotary Klubb var med och sponsrade.

2015

Childrens'S Home samlade in medel till byggnation av köksbyggnaden med storsal.

2015

Hjälppaket till barnen. Skolmaterial, pennfodral, skor, kläder m.m

2014

Hjälppaket

Bilden visar en del av de gåvor vi tog med till barnhemmet:

Plåster och bakteriedödande handgel, frön till majsodling, skolmaterial, engelska böcker, leksaker och massor med kläder.

2014

Children's Home utreeder om Home for Hope kan få till en köksplats. Köksplatsen måste fungera för över 40 barn. Planer för en större byggnad startar.

2014


Det är mycket ovanligt att få kläder. De man har, används länge. Barnen stod alla tysta och avvaktade samtalet mellan John Essaah och Maria Lemon. Man kunde nästan höra dem tänka: "Ska de inte börja att dela ut kläderna någong gång?"

På bilden syns även Elisabet Schultz från Tyresö.


 

2014

Elektricitet, fläktar och belysning.

Gemensam utredning pågår för att eventuellt köpa solceller till taket. Det finns idag en generator som går på bensin. Bensinen kostar 8 kr per liter, så de har inte råd med den. Solcellspanel på taket kan vara lösningen.

Fläktar behövs för att få luften att röra på sig inne i barnhemmet. Under regnperioden så möglar allt barnen äger.

Belysning behövs för att kunna läsa, göra läxa och för att kunna röra sig på kvällstid. Nu sitter man tätt tillsammans runt elden till det är dags att lägga sig.