Din gåva når fram

Hjälp oss -välj att bli fadder för 100 kr per månad

Tillgång till vatten är bland det viktigaste som finns

Gemensamt engagemang förändrar barnens hem i Ghana

Carolin och Larissa driver en stiftelse. Läs om vår partnerorganisation på https://home-for-hope.de/

Maria Lemon, en av grundarna till Children's Home delar med sig sina tankar om medmänsklighet

"Till min kära dotter
 
Hur förstår man någon annans utsatta situation? Och att agera då någon behöver vår hjälp.
 
Du min fina dotter, har så lätt att sätta dig in i andra människors behov, se deras kamp som för andra kanske mer är osynligt. Finna dem som inte kan påverka sin situation, bekräfta de som är maktlösa. Du kan med enkelhet visa stor ödmjukhet - mot alla människor - men framförallt de som står i behov av hjälp. Du visar det i ditt yrkesval, i ditt privatliv, i vår organisation, med dina vänner och lika väl med främmande människor.
 
Du är en medmänniska. En väldigt fin sådan
 
Så man förstår nu att du för länge sedan gjorde ett val att arbeta för de allra fattigaste i Afrika. För de minsta. För de som ingen annan har
 
Det kanske inte var lika tydligt då på avresedagen, för oss i familjen som tänkte att du ger dig ut på ett äventyr. Kanske var det inte det för dig själv heller? Men nu ser vi, du gjorde ditt livsval med din flytt till Afrika. Genom den förändrade du ditt liv men också mitt och så många fler. Så många barn som fått och får hjälp idag genom våra faddrar, volontärer, ambassadörer och alla de som väljer att stötta Children's Homes arbete. Varenda öre räknas och gör skillnad!
 
Nu är du hemma igen men det du startade där och då har växt till Children's Home hjälporganisation som kan fortsätta hjälpa fattiga barn i många, många år till
 
Jag minns hur du kunde berätta för mig, din mor, hur det var att möta ett hungrigt barns blick på plats i Afrika, en blick som man kunde ha valt att titta förbi men du valde att se rakt in i den. Du som inte ens var 20 år fyllda, såg fattiga barn som grät för magen värkte...Hade jag någonsin mött ett barns panikslagna blick på det vis som du då mötte?
 
Sara, du berättade även för mig hur det var att torka tårar på barn som längtade sååå mycket efter en kram eller en omtanke från en vuxen, för just det barnet var föräldralös och ingen brydde sig längre. Ingen saknade barnet numera. Och du var i ett land som var för fattigt för att adoptera barn. Det var du och de andra volontärerna som hjälpte till, som visade dem ömhet och kärlek. Och det berörde.
 
Hur ensamheten också var en orättvisa, förutom deras svält och törst. För alla i världen, behöver få känna behörighet med någon.
 
Och jag grät. För det du sa var något vi varit skyddade ifrån. Visst hade vi läst om fattigdom och förstått att den fanns, och till och med då och då varit nära den hemma i Sverige men det är något annat att möta så många, många barn där till och med kropparna visade på svälttecken och det heller inte fanns tillräckligt med kläder. Det var trasigt, smutsigt, svält och elände.
 
Och där fanns du, mitt ibland dem. Och jag befann mig hemma i trygga Sverige. Vad hade vi gjort när vi godkänt din resa? Lilla du. Det var som om du sen fick en klokhet över en natt och lugnt vägledde mig fram i allt det svarta.
 
Jag grät, kanske mest i tysthet efter våra samtal på skakig telefonlinje mellan Ghana och Sverige. Jag grät, för att du så rakryggad kunde möta hela världens orättvisor med sådant mod och jag här hemma i Sverige inte alls förstått omfattningen att även på 2000-talet svälter barn, lider barn och ingen jäkel i världen verkar kunna förstå att då behöver vi räcka ut en hand för att skydda dem.
 
Vi behöver alla skydd. Även här hemma i Sverige. Och jag försöker allt jag kan att ge trygghet till min familj och mina barn. Att även nu när de är vuxna ska de fortsätta känna ett lugn och en tillhörighet. Och genom att vi får faddrar till vår hjälporganisation Children's Home, så kan denna trygghet även nå andra utsatta. Över lång tid. Föräldralösa, sjuka eller fattiga barn, får genom din första resa till Afrika hjälp. Vår hjälporganisation kunde komma igång och vi hade hittat sätt utan mellanhänder.
 
Sara, ditt och mitt liv blev ju ganska bra, då är det minsta vi kan göra att hjälpa de som du mötte då, och fortsätta, så vi hjälper fler.
 
Det handlar om barn där ute i världen. Vår framtid. De har inte valt att födas och råka träffa en värld i svält…
 
Tack för att du en gång valde att åka till Afrika Sara.
Jag älskar dig
 
 
//Din mor Maria
 
- Var med oss du med. En liten summa på 100 kr per månad gör skillnad för att trygga dessa barn i Afrika."
 • Starten


  Att vilja hjälpa till

  Children's Home förmedlar faddrar till Ghana.

  Vi har som ändamål att ge förutsättning för god och trygg uppväxt för barn i utvecklingsländer, genom större medvetenhet om utsatta och övergivna barn.

  Vi ska bekämpa fattigdom!

 • Bli fadder för 100 kr per månad.

  Hjälp oss att hjälpa barnen

  Vill du ge gåva?
  Swish: 123 338 55 31
  Bankgironr : 489 - 7658

  Stöd barn genom fadderskap: 100kr/mån
  Stöd en by genom fadderskap: 100kr/mån
  Stöd genom Medlemskap:
  110 kr/år

 • Projekt


  Förändra världen

  Följ våra Projekt och se att det går att förändra på plats

  Du hittar oss på sociala medier: Facebook och Instagram @childrenshome.sverige

Med vänlig hälsning

Sara Svensson & Maria Lemon

KONTAKTA OSS

Huvudkontor Timrå kommun

CHILDREN'S HOME
c/o Maria Lemon Trädgårdsgatan 5, SE-861 41 Sörberge
Sweden
Tel: +46 76 134 27 97

childrenshome@live.se
Org.nummer 802488-4465
Bankgiro : 489-7658
Swish : 123 338 55 31

Givar- och fadderfrågor: childrenshome@live.se

Samarbeten