Kom till oss som volontär

Vill du förändra världen?

Kanske du känner för att hjälpa till, och vill satsa en del av din tid till att åka och arbeta som volontär på Home for Hope i Ghana! 

Det är våra samarbetspartners som på plats sköter volontärprogrammet 

Hur det går till: 

Du blir hämtad på flygplatsen och inleder din vistelse med en introduktion på hostel under 1-3 dagar beroende på din vistelsetid. Du får hjälp med att lära dig lite om språket, kulturen, seder och om landet. Det är vanligt att du får vänner genom de andra volontärerna, vänner som du har kvar även efter du kommit hem.

Du skjutsas ut till Gomoa Tarkwa där du bor i volontärrummet som du eventuellt delar med andra volontärer. Som volontär hos Home for Hope hjälper du till med hushållssysslor samt anordnar aktiviteter och lekar för barnen eller väljer att hjälpa till i klassrummen under skoldagarna.

Vilka val kan du göra:

Home for Hope Prepartion school har över 200 elever samt på internatet bor ca 40 barn och det betyder att det händer mycket saker på dagarna. Du har även möjlighet att på egen hand göra utflykter under helgerna för att upptäcka mer av Ghana och du väljer själv vad du vill göra då.

Du kan även välja att arbeta ideellt inom andra områden såsom vården eller som lärare - ange det  då i ditt meddelande till oss. Det finns väldigt många byar i Ghana som behöver hjälp av volontärer.

Kostnad: 

  • 3 veckor - 5500 kr
  • 4 veckor - 7500 kr
  • 8 veckor - 11000 kr
  • 12 veckor - 14500 kr

Kostnaden inkluderar hämtning på flygplatsen, mat och husrum under introduktionen, mat och boende som volontär, samt lämning på flygplatsen vid avresa. 


Övriga avgifter som flygbiljett, reseförsäkring, visum, vaccinationer och fickpengar står du själv för. Du kan beräkna u
ngefärliga kostnader (år 2022) som nedan:

  • Flyg t/r: Ca 6300kr
  • Visum: Ca 1100 kr ansök på http://www.ghanaembassy.dk/content/visa-application
  • Vaccinationer: Ca 1300 kr
  • Vaccinationsbevis för covid
  • Reseförsäkring: olika försäkringsbolag erbjuder olika val. Titta tex igenom din hemförsäkring eller de försäkringar som bankkort erbjuder.


Så tveka inte - Välkommen att kontakta oss genom att klicka här:

Volontärens Annas resa

Annas berättelse börjar med Children's Homes berättelse:

"Idag den 6:e juni har vi precis pratat på telefon, Anna och jag. Anna Gustafsson som till vardags driver sitt företag "Pure Balance" som hjälper medmänniskor till ett bättre välbefinnande, valde att resa som volontär till Ghana.

Och vi pratade länge och om allt möjligt. Naturligtvis så är det inte bara glädje utan svåra saker man också får se. Vi har pratat om både det tragiska som den extrema fattigdomen, att aga är tillåtet och att barn lider men också om att några barn har vi faktiskt kunnat hjälpa. 

Anna verkar vara en genuint fin och varm person och vi är så glada över att hon är på plats i Gomoa Tarkwa. Ta vara på din tid som volontär //Maria Lemon"

Om Annas företag kan du läsa här: www.purebalance.nu

Dela den här sidan