Kom till oss som volontär

Vill du förändra världen?

Kanske du känner för att hjälpa till, och vill satsa en del av din tid till att åka och arbeta som volontär hos oss på Home for Hope! Världens goaste och sötaste barn finns på plats och de längtar efter att du hälsar på.

 

Hur det går till:

Du blir hämtad på flygplatsen och inleder din vistelse med en introduktion på hostel under 1-3 dagar beroende på din vistelsetid. Du får hjälp med att lära dig lite om språket, kulturen, seder och om landet. Det är vanligt att du får vänner genom de andra volontärerna, vänner som du har kvar även efter du kommit hem.

Du skjutsas ut till barnhemmet i Gomoa Tarkwa där du bor i volontärrummet som du eventuellt delar med andra volontärer. Som volontär hos Home for Hope hjälper du till med hushållssysslor samt anordnar aktiviteter och lekar för barnen på plats på barnhemmet eller väljer att hjälpa till i klassrummen under skoldagarna.

 

Vilka val kan du göra:

Home for Hope har plats för 40 barn och det betyder att det händer mycket roliga saker på dagarna. Du har även möjlighet att på egen hand göra utflykter under helgerna för att upptäcka mer av härliga Ghana och du väljer själv vad du vill göra då.

Du kan även välja att arbeta ideellt inom andra områden såsom vården eller som lärare - ange det  då i ditt meddelande till oss. Det finns väldigt många byar i Ghana som behöver hjälp av volontärer.

Kostnad: 

  • 3 veckor - 5500 kr
  • 4 veckor - 7500 kr
  • 8 veckor - 11000 kr
  • 12 veckor - 14500 kr

Kostnaden inkluderar hämtning på flygplatsen, mat och husrum under introduktionen, mat och boende som volontär, samt lämning på flygplatsen vid avresa. 


Övriga avgifter som flygbiljett, reseförsäkring, visum, vaccinationer och fickpengar står du själv för. Du kan beräkna u
ngefärliga kostnader (år 2021) som nedan:

  • Flyg t/r: 6300kr
  • Visum: 1100 kr ansök på http://www.ghanaembassy.dk/content/visa-application
  • Vaccinationer: 1300 kr
  • Reseförsäkring: olika försäkringsbolag erbjuder olika val. Titta tex igenom din hemförsäkring eller de försäkringar som bankkort erbjuder.


Så tveka inte - Välkommen att kontakta oss genom formuläret här nere!

Volontärens Annas resa

Annas berättelse börjar med Children's Homes berättelse:

"Idag den 6:e juni har vi precis pratat på telefon, Anna och jag. Anna Gustafsson som till vardags driver sitt företag "Pure Balance" som hjälper medmänniskor till ett bättre välbefinnande, valde att resa som volontär till Ghana.

Och vi pratade länge och om allt möjligt. Naturligtvis så är det inte bara glädje utan svåra saker man också får se. Vi har pratat om både det tragiska som den extrema fattigdomen, att aga är tillåtet och att barn lider men också om att några barn har vi faktiskt kunnat hjälpa. Som barnen på Home for Hope och Human Compassion. De har idag en mycket tryggare tillvaro tack vare bidragsgivare och volontärer.

Anna verkar vara en genuint fin och varm person och vi är så glada över att hon är på plats i Gomoa Tarkwa. Njut Anna av din tid som volontär och tack igen för att du valde Children's Home. //Maria Lemon"

 

Om Annas företag kan du läsa här: www.purebalance.nu

Annas reseberättelse:

"Min reseberättelse.

Här är ”dina” barn, sade chauffören när vi körde in på barnhemmets gård och 40 barn kom springande emot mig med öppna armar och stora leenden på läpparna. Tårarna fullkomligt forsade nedför mina kinder. Dels pga det överväldigade och varma välkomnandet, men också den svindlande känslan av att nu äntligen befinna sig i den situation jag drömt om sedan barnsben. 

Så länge jag kan minnas har jag längtat efter att arbeta med och hjälpa barn i Afrika. Att genuint från hjärtat hjälpa behövande medmänniskor…"

 

Så börjar Anna Gustafssons fina berättelse från hennes volontärresa till Ghana.

 

Volontären Sannas berättelse kommer här:

"Jag heter Sanna Stavås och är 24 år och kommer från Härnösand.

Jag läser till statsvetare på Karlstads universitet och brinner för arbetet med mänskliga rättigheter i utvecklingsländer. Att åka till Västafrika och volontärarbeta är något som jag alltid har drömt om och att jobba på Human Compassion Orphanage i Afiaman i Ghana har varit en av mina bästa livserfarenheter.Tillgången till och kunskap om hygien och mat är mycket begränsad på barnhemmet och det saknas rent vatten att dricka och tvätta sig med, och därför blir barnen sjuka. Maten som de äter innehåller inte heller den näring som de behöver och det finns inte den kunskap som behövs för att tillaga maten på rätt vis. Flera av barnen är diagnostiserade med HIV sedan födseln, och några av barnens föräldrar har avlidit i AIDS. Förutom att driva barnhemmet jobbar Human Compassion Organisation också aktivt för att motverka diskriminering av HIV-och AIDS-drabbade i samhället. Våra förhoppningar är att barnen på barnhemmet ska kunna få tillgång till bra mat och rent vatten, och även att de ska få vara så pass friska att de kan fullfölja skolan.Att bo på barnhemmet har varit otroligt roligt och givande eftersom det trots omständigheterna finns så mycket glädje i det lilla, något som vi i Sverige kanske har att lära av dem. Barnen är väldigt positiva och glada och spenderar dagarna antingen i skolan eller så är de hemma och leker och tar hand om varandra, de äldsta tar hand om de yngre. Barnen berättar ofta om sina drömmar om att bli konstnärer, frisörer och journalister när de blir vuxna. Det finns en stor gemenskap och sammanhållning på barnhemmet, och man får så mycket tillbaka när man ger det lilla.Sanna"

Kommentarer

23.04.2020 20:16

Maja Hellström

Hej! Jag är nyfiken på om Childrens home har en kristen grund? Med vänliga hälsningar, Maja!

24.04.2020 05:27

Maria Lemon

Hej Maja! Det har vi inte. CH i Sverige är religiöst oberoende men samarbetar gärna med kyrkor. I Afrika är många olika kyrkor representerade på de barnhem och centret vi stöttar. Mestadels kristna.

23.04.2019 19:09

Annika Pålsson

Hej!
Jag är intresserad att jobba som volontär i ert projekt. Kontakta dig gärna.

Mvh
Annika Pålsson

25.04.2019 05:13

Maria Lemon

Hej Annika, Vad glada vi blir att du vill åka som volontär. Mejla oss på childrenshome@live.se så har vi förberett lite material åt dig! / Vänligen Maria Lemon

10.07.2018 16:40

Birgitta Lundberg

Hej,
Har tänkt åka som volentär i höst och vill komma i kontakt med er.
MVH Birgitta Lundberg

11.07.2018 06:07

Maria Lemon

Hej Birgitta, Vad roligt att du bestämt dig för att resa! Du mejlar oss på childrenshome@live.se med de datum du tänkt dig kunna åka, så startar vi processen med din resa. Vänligen// Maria Lemon